Kaupungit vähentävät vippien mainontaa

maaliskuu 21, 2012Kommentit poissa käytöstä

Monissa kaupungeissa näkee nykyisin paljon pikavippimainoksia, joissa mainostetaan lainaa ilman vakuuksia. Nyt kaupungit ovat kuitenkin hiljalleen alkaneet rajoittaa vippien mainontaa, ja esimerkiksi Kouvolan kaupunki poistaa kaikki kaupunkinsa mainospylväissä olevat vippimainokset. Roskakoreihin vippimainokset kuitenkin saavat jäädä.

Kouvolan kaupungin tekninen lautakunta, joka päättää tällaisista asioista, on päättänyt kieltää pikavippien mainostamisen kadunvarsilla. Sopimusaikoihin liittyvistä seikoista johtuen roskakoreissa olevaa mainostilaa saa kuitenkin tulevaisuudessakin käyttää myös pikalainojen mainostamiseen.

Roskakoreissa vippimainontaa saa jatkaa vielä niinkin pitkälle kuin vuoteen 2014 saakka, eikä ole varmaa, poistetaanko vippimainoksia roskakoreista vielä silloinkaan, sillä asia tulee uudestaan silloisen lautakunnan käsittelyyn sopimuskauden päättyessä. Kouvolan kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtaja Risto Simola kuitenkin uskoo, että pikavippimainokset kielletään myös roskakoreista vuonna 2014.

Kouvolan kaupungissa on miltei 80 mainospylvästä, joissa ei kolmen kuukauden siirtymäajan jälkeen tulla enää näkemään vippi -aiheisia mainoksia. Imagokysymysten lisäksi vippimainosten kieltämiselle ovat olleet syynä myös kuntalaisilta tulleet valitukset.